Gespecialiseerd medisch pedicure

slideshowImage_372108

Informatie over de Corona virus..

Hier volgt informatie over hoe Pedicure Bennekom omgaat met het huidige beleid ten aanzien van Corona virus. 

Gezonde levensstijl.

Voeten verdienen aandacht en verzorging. Een bezoek aan de pedicure is dan ook geen luxe maar draagt bij aan een gezonde levensstijl. Steeds meer mensen beseffen dit. In Nederland alleen maken al meer dan 3 miljoen mensen gebruik van een pedicure. Heeft u lichamelijke klachten? Bedenk dan eens of uw voeten daar de oorzaak van kunnen zijn.

De medisch pedicure.

De medisch pedicure houdt zich, net als de pedicure, bezig met de verzorging van de voet en behandeling van huid-en nagelaandoeningen. Daarnaast voert de medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit. Indien nodig doen wij dit in samenwerking met andere specialisten als huisartsen, podo-en fysiotherapeuten.

De medisch sportpedicure.

Medisch sportpedicure Als medisch sportpedicure analyseer, adviseer en behandelen wij sportgerelateerde klachten aan de voeten en het bewegingsapparaat. Op die manier dragen wij bij aan het zo optimaal mogelijk kunnen presteren van de sporter. Het behandelen van voeten kan ook preventief worden ingezet om de kans op sportblessures te verkleinen.

pedicue-1-1024x683
Oncologische-voetverzorging

Oncologie 

Als oncologisch voetzorgverlener zijn wij gespecialiseerd in het screenen van voeten, het herkennen van bijwerkingen en het verzorgen van voeten van cliënten met kanker. Ook preventieve maatregelen behoren tot de werkzaamheden. Cliënten met kanker worden behandeld tijdens rustperiodes in de kankerbehandeling. 

Reuma Cliënten

Met reuma zijn extra gevoelig voor problematiek aan de voeten en pijn die daarmee gepaard gaat. Om de juiste behandelwijze toe te passen, om zo de problematiek te verminderen en de pijn te verlichten, passen wij verschillende technieken toe. 

Spasme

Bij cliënten met spasme zijn de spieren niet meer in staat om te doen wat ze behoren te doen. Dit kan gepaard gaan met de nodige problemen aan de voeten die, onbehandeld, ernstige gevolgen kunnen hebben. Preventie is daarom essentieel, evenals het behandelen van bestaande problemen aan de voeten. 

Diabetes 

Door diabetes kunnen bloedvaatjes en zenuwen beschadigd raken. Ook kan het gevoel in je voeten verminderen en worden wondjes aan de voeten niet direct opgemerkt. Wij doen er alles aan om deze problematiek te signaleren en een optimale behandeling toe te passen.